MEGGER BM120 ISOLATIEMETERS

   De reeks digitale isolatie- en doormeettesters BM120 van Megger bieden kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Zij kunnen daar worden ingezet waar alleen de basistests moeten worden uitgevoerd.  

   De instrumenten worden geleverd met een 500V of een 1.000V meetspanningsbereik naargelang de uitvoering. De meetresultaten kunnen worden afgelezen op een duidelijk 3 digits LCD display. Het meetbereik wordt automatisch omgeschakeld. De volle meetspanning wordt geleverd bij belastingen tot 1mA.

   

  Nominale testspanningen DC : 500 of 1.000 V volgens uitvoering

  Display : 3 digits LCD display

  Automatische bereikomschakeling : standaard

  Doormeettest: res.0,01Ohm; kortsluitstr.>200mA; open kringsp. 5 V

  Lage batterijindicatie : symbool op het scherm

  Bescherming tegen spanning op het meetobject : 300V AC fase/nulleider - 440 V AC/tussen de fasen

  Waarschuwingssymbool : Spanningen >25 V op het meetobject

  Automatische ontlading van het testcircuit : 360 kOhm weerstand

  Automatische uitschakeling : na ca. 5 minuten

Handen vrij Beide instrumenten van de reeks bieden een doormeettest, waarbij u de beide handen vrij hebt, met een kortsluitstroom, die groter is dan 200mA. De klemspanning bedraagt 5V bij open kring.

Waarschuwing Wanneer het instrument aangesloten wordt op een kring, die zich onder spanning bevindt, die hoger is dan 25V, verschijnt er een knipperend waarschuwingssymbool op het display.Onder deze conditie kan er geen isolatie- of doormeettest worden uitgevoerd. Het instrument blokkeert tot de spanning uitgeschakeld is.

Toepassingen De BM120 reeks kan worden gebruikt voor het uittesten van zowel huishoudelijke als industriŽle elektrische installaties. Zij komt eveneens van pas in onderhoudsdiensten van elektrische apparatuur.

Beide instrumenten mogen gebruikt worden om capacitieve kringen uit te testen vermits de kring die getest wordt, automatisch wordt ontladen door een 360 kOhm interne weerstand.

Apparatuur De BM120 reeks isolatie- en doormeettesters zijn ideaal om de volgende apparatuur uit te testen : transformatoren, elektrische motoren, generatoren, schakelapparatuur, huishoud-apparaten, elektrische gereedschappen, enz. evenals elektrische kabels en leidingen.

Internationale standaarden Alhoewel de instrumenten zeer laag geprijsd zijn, komen zij tegemoet aan de meeste internationale standaarden zoals : VDE0413 deel 1, HD384, IEC364 en BS7671.

Dit garandeert dat de nominale testspanning kan worden gehandhaafd bij een belasting van 1 mA bv. 500V/500 kOhm of 1.000V/1 MegaOhm.

Automatische uitschakeling Een zeer interessant kenmerk is dat de isolatie- en doormeettesters van de BM120 reeks zich na ca. 5 minuten automatisch uitschakelen, hetgeen de levensduur van de batterij alleszins ten goede komt.

Drukknop Het instrument wordt ingeschakeld en voert de isolatietest uit door het simpel indrukken van een knop.

Twee uitvoeringen

BM120 : 1000V testspanning

BM121 : 500V testspanning

 

 

 

 

 

Bercu nv

Noordschippersdok 13                         T. +32 (0)3 225 32 73                

B-2060 Antwerpen                               F. +32 (0)3 234 18 49

BelgiŽ                                                     ejb@bercu.be

 

www.bercu.be    www.bercu.com    Copyright @ Bercu nv. All rights reserved.